Skip links
Explore
Drag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden bij GGZ Rijnmond?

Voor een verwijzing naar GGZ Rijnmond neemt u contact op met uw gemeente, het CIZ of uw behandelaar. Zit u psychisch in de knoop, wacht dan niet te lang en bespreek uw klachten met uw huisarts of behandelaar. De huisarts kan beoordelen welke hulp nodig is en bij welke instantie u het beste terecht kunt.

Wie kan mij verwijzen naar GGZ Rijnmond?

De partijen die voor een doorverwijzing kunnen zorgen, zijn: uw huisarts, andere GGZ-instellingen, medisch specialisten, bedrijfsartsen, artsen in de jeugdgezondheidszorg, Bureau Jeugdzorg en justitiële verwijzers.

Wat zijn de kosten?

Ondersteuning door GGZ Rijnmond wordt betaald uit de WLZ of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wel kan er voor de zorg een eigen risico of eigen bijdrage in rekening worden gebracht. In uw verzekeringspolis kunt u hier meer informatie over vinden. Ook kunt u met vragen terecht bij het zorgkantoor, uw gemeente of uw zorgverzekeraar.

Wat zijn de actuele wachttijden?

Voor meer informatie over de actuele wachttijden kunt u het beste informatie opvragen via contact@ggzrijnmond.com.

Medezeggenschap als patiënt en familielid

Wellicht wilt u, als cliënt, meedenken over het beleid van GGZ Rijnmond. U kunt over belangrijke zaken meepraten door deel te nemen aan de cliëntenraad. Ook voor familieleden of andere naasten bestaat deze mogelijkheid; zij kunnen deelnemen in de familieraad.

Ontevreden over de begeleiding?

Mocht de begeleiding niet helemaal gaan zoals u dat verwachtte of mocht u ergens ontevreden over zijn, blijf hier dan niet mee zitten, maar praat erover. Dit kan met de persoon waar u ontevreden over bent, maar ook met zijn of haar leidinggevende. Ook kunt u een klacht indienen bij de raad van bestuur. Bij wie u uw probleem uiteindelijk voorlegt, is aan u. We adviseren u te kiezen voor de weg die voor u het meest prettig voelt en die het snelste tot een gepaste oplossing kan leiden. U kunt mondeling of per e-mail, brief of telefoon aangeven dat u ergens mee zit. Ook kan de cliëntvertrouwenspersoon het contact met de betreffende medewerker voor u leggen als dit uw voorkeur heeft. Het is wel belangrijk dat u bij uw klacht of opmerking uw eigen gegevens vermeldt, zodat we weten aan wie we de reactie of oplossing moeten richten. Bij wie en hoe uw klacht uiteindelijk ook wordt ingediend, we doen onze uiterste best zo snel mogelijk met een passende oplossing te komen.

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op onze site gebruik gemaakt van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacybeleid.