Menu

Werkwijze

Vanaf het moment dat iemand zich bij ons aanmeldt, wordt er een persoonlijke begeleider (PB’er) toegewezen. Deze stelt samen met de cliënt een begeleidingsplan op. In een begeleidingsplan worden doelen opgesteld en beschreven hoe er aan de doelen gewerkt gaat worden. De begeleiding begint pas als de cliënt instemt met dit begeleidingsplan. Daarnaast onderhoudt de PB’er het contact met familieleden, vertegenwoordigers, behandelaars en andere instanties. Elke cliënt krijgt dus zijn/haar eigen persoonlijke begeleider toegewezen, zodat het begeleidingstraject goed verloopt.

Begeleidingsmomenten
De mate van begeleiding kan verschillen van 1 uur per week tot en met 24 uur per dag. Wij stemmen dit af op uw wensen en uw zorgindicatie. De begeleiding die we bieden, is zeer divers. Deze bestaat uit hulp bij persoonlijke verzorging, de administratieve en financiën, het huishouden, medicatiegebruik, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, het vinden van (vrijwilligers)werk en een nuttige dagbesteding.

U bepaalt hoe u geholpen wilt worden
Bij ons kiest u zelf hoe u geholpen wilt worden. Voordat wij de begeleiding starten, voeren we een gesprek met onze cliënten om de zorgvraag in kaart te brengen. Wij willen dan graag weten wat er van ons verwacht wordt op het gebied van bijvoorbeeld begeleidingstijden, locaties en begeleiders. Wat dat betreft is GGZ Rijnmond zeer divers. Wilt u bijvoorbeeld laat in de avond begeleid worden? Of juist heel vroeg in de ochtend? Bij ons is niets onmogelijk.

GGZ Rijnmond

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u meer weten over het zorgaanbod van GGZ Rijnmond? Neem contact met ons op via 010 – 226 33 55 of ga door naar contact.

Ga naar contact