Het toewijzen van een persoonlijke begeleider (PB’er) en het opstellen van een begeleidingsplan bij GGZ Rijnmond is een essentieel onderdeel van ons benadering van individuele zorg en ondersteuning. Hier is een samenvatting van hoe dit proces verloopt:
- Aanmelding: Zodra een persoon zich aanmeldt bij GGZ Rijnmond voor hulp, wordt er een persoonlijke begeleider (PB’er) aan hen toegewezen.
- Begeleidingsplan: De PB’er werkt samen met de cliënt aan het opstellen van een begeleidingsplan. Dit plan is op maat gemaakt en bevat specifieke doelen die de cliënt wil bereiken. Het plan beschrijft ook de methoden en strategieën die zullen worden gebruikt om aan deze doelen te werken.
- Cliëntbetrokkenheid: De begeleiding begint pas nadat de cliënt akkoord gaat met het begeleidingsplan. Dit benadrukt het belang van de toestemming en betrokkenheid van de cliënt bij hun eigen zorgproces.
- Coördinatie: De PB’er fungeert als de centrale contactpersoon tussen de cliënt en verschillende betrokken partijen, waaronder familieleden, vertegenwoordigers, behandelaars en andere instanties. Dit helpt bij de coördinatie van de zorg en zorgt ervoor dat alle belanghebbenden op de hoogte blijven van de voortgang van de cliënt.
Deze aanpak benadrukt het belang van gepersonaliseerde zorg en een individuele benadering van de behoeften van elke cliënt. Het opstellen van begeleidingsplannen en het toewijzen van een PB’er bieden structuur en focus voor de begeleiding, terwijl het respect voor de autonomie van de cliënt behouden blijft. Dit kan helpen om een positieve en effectieve behandelingservaring te bevorderen.
Begeleidingsmomenten
De mate van begeleiding kan verschillen van 1 uur per week tot en met 24 uur per dag. Wij stemmen dit af op uw wensen en uw zorgindicatie. De begeleiding die we bieden, is zeer divers.
Deze bestaat uit hulp bij persoonlijke verzorging, de administratieve en financiën, het huishouden, medicatiegebruik, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, het vinden van (vrijwilligers)werk en een nuttige dagbesteding.